Resurse

Aici găsiți resurse de învățare care vă pot ajuta la construirea roboților. Puteți găsi mai multe resurse pe pagina Resurse a cercului Conexiuni și în revista Conexiuni.

Hardware

Platforma Karel poate fi un bun început pentru concursuri hard și open de labirint cu linii, labirint cu pereți, urmărirea liniei la categoria licurici și pentabot.

Manualul de utilizare a platformei robotice Karel detaliază atât componentele hardware, cât și cele software ale platformei robotice Karel. Scopul manualului este de a-i ajuta pe începători să înțeleagă cum să construiască și să folosească platforma Karel. Veți găsi informații atât despre prototipul final, dar și despre evoluția platformei și a prototipurilor intermediare. De asemenea veți găsi într-un singur loc linkurile către diferitele documente necesare pentru producerea și utilizarea Karel.

Proiectul plăcii superioare a platformei Karel conține documentația necesară pentru realizarea plăcii superioare a prototipului final al platformei Karel, care este o versiune îmbunătățită a plăcii Karelino. Placa superioară conține: întrerupătorul electronic; stabilizatoarele de tensiune (5 V; 3,3 V și 7 V); microcontrolerul ATmega32U4; modulul Bluetooth BTM-182; convertorul de nivel între 3,3 V și 5 V; rezistor semivariabil; patru LED-uri și patru butone la dispoziția utilizatorului. Pentru participarea la concursurile de robotică din cadrul Robotor nu este necesară montarea modulului Bluetooth.

Proiectul plăcii inferioare a platformei Karel conține documentația necesară pentru realizarea plăcii inferioare a prototipului final al platformei Karel. Pe placa inferioară se află trei module electronice: încărcătorul și circuitul de protecție pentru bateria 2s litiu polimer; senzori de linie cu 4 senzori IR. Placa inferioară are și rolul de șasiu pentru Karel; pe ea sunt montate motoarele bateria și cea de a treia roată. Circuitul imprimat al plăcii inferioare este realizat pe o singură față. Pentru participarea la concursurile de robotică din cadrul Robotor nu este necesară popularea plăcii cu componentele pentru încărcător și circuitul de protecție al bateriei.

Accesați pagina Karel de pe site-ul cercului Conexiuni pentru mai multe informații despre proiectul și platforma Karel.

Software

Robo Scratch este un curs publicat pe platforma Moodle a proiectului Scientix, disponibil în toate limbile europene. Acest curs te ajută să înțelegi cum să programezi diferite comportamente pentru roboții tăi.