Robotor 2018

Filme 2018

Simpozion (29 August 2018)

Concursurile din a doua zi (30 august 2018)

Concursurile din a treia zi și ceremonia de premiere (31 august 2018)

Reportaj la Știrile BrașovTV (31 august 2018)

Fotografii 2018

Simpozion (29 august 2018)

Robotor B - First Day

Concursurile din a doua zi (30 august 2018)

Robotor B - Second Day Contests

Concursurile din a treia zi (31 august 2018)

Robotor B - Third Day Contests

Festivitatea de premiere (31 august 2018)

Robotor B - Awarding Ceremony

Feedback 2018

“We are very happy for your invitation to participate at Robotor 2018. It was a great honor for us to be able to showcase our knowledge and learn new things from your students and colleagues. We have created many contacts and discussed the participation in new projects. We are very grateful to the organizers and sponsors for the good organization and payment of the cost of our stay in Brashov. We will be looking forward to future meetings and opportunities for cooperation.”

(Tsetsa Hristova, profesor coordonator – NPG po KTS, Bulgaria)

“We are very honored that we were invited to Robotor 2018 competition and being part of this wonderful synergy of enthusiasm, education and technology. The organization was perfect, our hosts are very kind and we are really impressed by everything we’ve seen. Thank you very much Mihai and all the congratulations to the organizers!”

(Dalibor Todorović, profesor coordonator – Osnovna škola “Vuk Karadzić” GO Crveni Krst, Grad Nis, Srbija, Serbia)

“Activitățile din cadrul concursului au fost bine organizate…Locația unde s-a desfășurat primirea invitațiilor și festivitatea de premiere a fost deosebită. Concursul s-a desfășurat în condiții optime. Masa, chiar dacă a fost catering a fost bine pregatită și condițiile în care s-a servit au fost foarte bune. Am apreciat ospitalitatea tuturor celor implicați în această compețiție. Școala ”St.O.Iosif” a fost o gazdă perfectă, și apreciez faptul că a încercat să fie totul bine pus la punct. Dacă aveam o întrebare, doamnele din cadrul școlii încercau să ne dea raspuns și să ne facă să ne simțim deosebit. Mulțumesc încă odată, pe această cale, gazdelor și sponsorilor.
Roboții prezentați la acest concurs au fost bine realizați și concursul s-a desfășurat în condiții optime. Ni s-a oferit oportunitatea de a cunoaște şi a interacţiona cu cei mai bine pregătiţi elevi din domeniul tehnic prin intermediul acestui concurs. Elevii cu care am participat au fost încântați și au plecat cu multe amintiri frumoase.”

(Moisescu Maria Cristina, profesor coordonator – Liceul Tehnologic Dacia Pitești, România)

“It was very interesting. People was friendly and helpful. Accommodation was very good. Everything was awesome.”

(Radoslav Totev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Amazing city, people, organization, environment, competition.Robotor is not just a competition – Robotor is an experience that stays in your mind forever.”

(Ivelin Stoyanov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“The organization was great. I am happy to meet so many new people interested in the same sphere as myself. The town was very beautiful and I had great time in the Robotor competition.”

(Ivan Spasov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“In my opinion, the best part was that all of the participants were together to compete and learn from each other under a big dome, or – the place where the competition was held. I was in awe because of the architecture of this enormous city where you can lost yourself in streets of wonders and new adventures But I think the most memorable for me, will be the nature, its calmness and peacefulness and the qay it adorned the city .”

(Maria Ivanova, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Going to the Robotor competition I did not know what to expect but there I met amazing people and faced the great beauty of Romia and especially the town of Brasov.In Romania I had the chance to represent my school in my ever robotic competition and I am glad I had the opportunity to participate and show my skills in robotics.”

(Svetoslav Tsonev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“I liked it a lot,…. the atmosphere, the experience, the Brashov city. It was awesome.”

(Deyan Mohamed, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Feedback (+++)
In primul rand vreau sa felicit echipa de organizare a evenimentului Trofeul Robotor 2018 Brasov.
LOCATIE
Locatiile pentru concurs au fost excelente.
Conditiile oferite la Hotel Kronwell pentru seara de deschidere si cea de premiere au fost deosebite.
Spatiul de concurs la Sc 11 este accesibil, generos, spatios, racoros, potrivit pentru asemenea eveniment in miezul verii.
Gazdele au fost primitoare, amabile.
Prezenta organizatorilor in mijlocul participantilor, binevenita.
Mesele de voluntari pentru inscriere suficiente si bine organizate
MASA
Mancare buna, suficienta, la timp; bine gandita aducerea acesteia la locatia concursului.
Idee stralucita cu toneta-vitrina de inghetata
Breakurile cu cafea, prajituri, sucuri, apa- excelent
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
Suprafetele de concurs excelente
Instalatie de amplificare, mese dotate cu prelungitoare.
PREMII
Festivitate de premiere excelenta, premii suficiente, onorarea tuturor participantilor, sponsorilor, voluntarilor, organizatorilor
Tricouri pentru toti, cu care sa venim imbracati la festivitatea finala -o idee minunata
Feedback (- – -)
As vrea sa fac in continuare cateva observatii, nu in scopul de a critica, a reclama sau a revendica ceva ci in acela de a da organizatorilor posibilitatea de a oferi o editie 2019 imbunatatita, ducând calitatea la un alt nivel.
Felicitari sponsorilor care au fost deosebit de generosi, si care merita sa fie onorati printr-o organizare exemplara a acestui eveniement deosebit.
ORGANIZARE
1. E necesara o mai buna comunicare intre partile implicate organizatoric. Ar fi poate util un formular de inscriere online conceput impreuna de toate partile implicate, care sa contina toate datele necesare tuturor celor implicati in organizare (inclusiv cnp-uri, masura tricoului, acordul de foto si gdpr, alaturi de numele echipei, profesorului, elevilor, institutie etc) care odata completat sa poata fi accesat de diferitele parti implicate astfel incat toti sa aiba aceeasi baza de date. Aceasta baza de date trebuie sa se poata updata ori de cate ori cineva autorizat face o modificare astfel incat toti cei implicati sa aiba acces la ultima versiune.
2. Ar fi fost nevoie de mai multe mese. Mesele au fost insuficiente, deoarece echipele trebuie sa aiba loc sa-si intinda masinile, piesele aparatul de masura, letconul, laptopul… etc.
3. E de dorit un videoproiector pentru spectatori, care sa proiecteze pe perete o imagine cu o diagonala mai mare
4. Am observat ca este dificil de observat pe ecusoane numele,calitate si institutia de la o distanta rezonabila de 0.8-1m. Problema ar fi rezolvabila cu un background mai pastel si niste litere mai mari. E important ecusonul pentru stabilirea de noi contacte la o astfel de competitie.
5. E regretabil ca echipele nu au mai participat la seminarul organizat de Universitatea Brasov. A fost o prezentare buna, am fost doar 6 participanti din care 4 din Brasov. Dl. Profesor Ursutiu s-a pregatit, a asteptat….a fost putin neplacut.
MASA
Modul de organizare al bufetului suedez din seara de deschidere nu mi s-a parut o idee buna: elevii se imbulzeau, ospatarii nu aveau loc de trecere sa schimbe tavile goale….cei ce veneau la rand nu aveau ce pune in farfurie…nu era clar unde era inceputul si unde sfarsitul liniei de servire…etc
O solutie pe care am vazut-o la alte evenimente e aceea in care mesele nu sunt lipite de perete si intre mese si perete, deci pe cealalta parte a meselor fata de randul de oaspeti exista cativa ospatari care ajuta la servire, vad ce tavi trebuie schimbate, dau informatii ( ce produse sunt, ce contin,…..unde sunt servetelele, tacâmurile etc), si pe acolo e si locul prin care se schimba tavile goale cu cele pline etc.
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
1. Partea cea mai trista este faptul ca participantii nu sunt jurizati si dupa cunostintele de programare si constructive a robotului.
• Aceasta creeaza situatia ca unii elevi vin cu masinute facute si programate de profesori, despre care ei nu stiu nimic, dar castiga locuri pe podium.
• Pentru un concurs onest este absolut obligatoriu ca cel putin cei clasati pe primele 3 locuri sa sustina un interviu tehnic in fata unei comisii de jurati. La alte concursuri la care participam toate echipele sustin acest interviu (inainte sau dupa proba practica) in fata unei comisii, alta decat cea de la proba practică. Interviurile se desfasoara in paralel cu concursul, dupa o programare orara, intr-o sala alaturata, fara spectatori; antrenorul nu e prezent in acea sala sau se afla la o distanta de la care nu poate interactiona cu elevii.
• Partea de omologare a robotilor/masinutelor participantilor a fost, in acelasi context, un punct slab al competitiei
2. E nevoie de un ecran sau videoproiector cu scorurile si clasamentele. Nici atunci, nici ulterior nu s-a afisat scorul si clasamentele pe categorii. Nici pana azi nu stim ce rezultate am avut, cine pe ce loc s-a clasat. A fost si o situatie in care dupa 2 incercari regulamentare esuate ale unor echipe (la ”line follower” gimnaziu) comisia a zis ”hai sa le mai dam o sansa” si echipele au facut un scor care a rasturnat clasamentul (care trebuia sa fie final). Ni s-a spus ca nu a afectat primele 3 locuri, dar nu avem de unde sa stim atata timp cat nu ne-a fost accesibil clasamentul.
3. Pentru Free stile e nevoie de o amplasare distincta cu mese separate de mesele de concurs, amenajate gen standuri ( nu neaparat cu pereti separatori), unde publicul sa poata merge pe tot parcursul concursului sa vada proiectele si sa poata pune intrebari
Sala de sport nu este potrivita pentru sustinerea prezentarilor de la categoria Free stile datorita rezonantei acustice.
Aceste proiecte ar trebuie prezentate intr-o sala corespunzatoare, insotite eventual de o sustinere cu slide-uri si exemplificari practice, ceva asemanator simpozionului profesorilor
Personal as acorda mai multa valoare acestei categorii care are un potential extraordinar de a merge spre inovatie tehnica. La unele concursuri se obisnuieste sa se dea anual o tema de cercetare-inovare fie la lansarea anuala a concursului, fie la inceputul anului calendaristic. In absenta unei teme este dificil de realizat jurizarea si …premierea.
4. Simpozionul profesorilor a fost cam…subțire.
Poate ca ideea de ”simpozion” in sine nu este destul de clar inteleasa in termeni de scopuri, finalitate si conditii; lucrarea prezentata ar trebui sa fie rezultatul unor cercetari / experimentari personale ale profesorilor.
As renunta la prezentarile online deoarece, datorita lantului audio cu multe verigi slabe: microfon slab – conexiune internet emitator-transmisie internet global-internet receptor-laptop receptor-sistem amplificare audio mesajul final este distorsionat si neinteligibil.
PREMII
Consider ca piesele oferite ca premii nu au fost cea mai buna alegere. Componentele sunt atat de minuscule incat e nevoie de instrumente speciale ca sa fie lipite. Ele se adreseaza celor de la clasa hard, care au fost, de altfel, foarte putini.
Cred ca oferirea ca premii a unor motoare si drivere de motoare, baterii , incarcatoare de baterii, bare de senzori sau… alte module din familia arduino …. ar fi fost o alegere mai buna.
Sau vouchere la OptimusDigital sau Robofun (daca exista asa ceva)….sau… emag in ultima instanta.
In speranta ca acest feedback nu a ofensat pe nimeni si este de ajutor pentru imbunatatirea calitatii evenimentului la editia 2019″

(Razvan Ardelean, presedinte – Academia de Informatica Brasov, România)

Clasament 2018

Câștigătorii concursurilor organizate în cadrul Trofeului Internațional de Robotică Robotor 2018 sunt:

Nr.ConcursClasaCategoriaEchipaOrganizațiaPremiul
1DragstereOpenLicuriciAlpaTeam 3P. C. TargovisteI
2DragstereOpenLicuriciRobuzPalatul Copiilor BuzăuII
3DragstereOpenJunioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaI
4DragstereOpenJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
5DragstereOpenJunioriRobuzPalatul Copiilor BuzăuIII
6FreestyleOpenLicuriciRobofreeClubul Copiilor Gura HumoruluiI
7FreestyleOpenLicuriciBRANCUSI 1Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjII
8FreestyleOpenLicuriciYO2KQKClubul Copiilor PetroșaniIII
9FreestyleOpenJunioriBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjI
10FreestyleOpenJunioriRoboPITPalatul Copiilor PitestiII
11FreestyleOpenSenioriCNU1Colegiul National „Unirea” FocsaniI
12FreestyleOpenSenioriUKTCVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsII
13FreestyleOpenSenioriNoNameColegiul „Mihai Viteazul” IneuIII
14Urmărirea linieiHard & KitLicuriciAlpaTeam 3P. C. TargovisteI
15Urmărirea linieiHard & KitLicuriciRobodeerLiceul Tehnologic „Vasile Cocea” MoldovițaII
16Urmărirea linieiHard & KitLicuriciSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosIII
17Urmărirea linieiHardJunioriPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniI
18Urmărirea linieiHardJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
19Urmărirea linieiHardJunioriSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosIII
20Urmărirea linieiHardSenioriPACO 2Palatul Copiilor BotoșaniI
21Urmărirea linieiHardSenioriSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosII
22Urmărirea linieiHardSenioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
23Urmărirea linieiKitJunioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
24Urmărirea linieiKitJunioriRo.Bot.ULJColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
25Urmărirea linieiKitJunioriAutobobColegiul Naţional „Elena Cuza” CraiovaIII
26Urmărirea linieiKitSenioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
27Urmărirea linieiKitSenioriRo.Bot.ULSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
28Urmărirea linieiKitSenioriCNU3Colegiul National „Unirea” FocsaniIII
29Labirint cu liniiOpenLicuriciSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosI
30Labirint cu liniiOpenLicuriciConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
31Labirint cu liniiOpenJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
32Labirint cu liniiOpenJunioriAXIS41Academia de Informatică BrasovII
33Labirint cu liniiOpenJunioriR.A.M.G.IPLT Mihai Eminescu (Balti, Republica Moldova)III
34Labirint cu liniiOpenSenioriMaze RunnersColegiul Național „Gheorghe Lazăr” SibiuI
35Labirint cu liniiOpenSenioriUKTCVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsII
36Labirint cu liniiOpenSenioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
37Micro SumoOpenJunioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaI
38Micro SumoOpenJunioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiII
39Micro SumoOpenJunioriPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniIII
40Micro SumoOpenSenioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
41Micro SumoOpenSenioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaII
42Micro SumoOpenSenioriRo.Bot.MicroSSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniIII
43Mini SumoHard & KitLicuriciRobodeerLiceul Tehnologic „Vasile Cocea” MoldovițaI
44Mini SumoHard & KitLicuriciAlpaTeam 3P. C. TargovisteII
45Mini SumoHard & KitLicuriciRoboGHClubul Copiilor Gura HumoruluiIII
46Mini SumoHardJuniori & SenioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
47Mini SumoHardJuniori & SenioriPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniII
48Mini SumoHardJuniori & SenioriYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
49Mini SumoKitJunioriCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
50Mini SumoKitJunioriRo.Bot.MSJColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
51Mini SumoKitJunioriBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjIII
52Mini SumoKitSenioriRo.Bot.MSSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniI
53Mini SumoKitSenioriOPTIMUSClubul Copiilor CaracalII
54Mini SumoKitSenioriBRANCUSI 3Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjIII
55PentabotOpenLicuriciConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
56PentabotOpenJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
57Roboți solariOpenLicuriciBRANCUSI 1Palatul Copiilor Târgu JiuI
58Roboți solariOpenLicuriciNeroClubul Copiilor NehoiuII
59Roboți solariOpenLicuriciConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaIII
60Roboți solariOpenJunioriYO2KQKClubul Copiilor PetroşaniI
61Roboți solariOpenJunioriBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjII
62Roboți solariOpenJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaIII
63Roboți solariOpenSenioriConexiuni IIIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
64Labirint cu perețiHardLicuriciConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
65Labirint cu perețiHardJunioriConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
66Labirint cu perețiHardSenioriConexiuni IIIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
67Labirint cu perețiHardSenioriNoNameColegiul „Mihai Viteazul” IneuII
68Labirint cu perețiHardSenioriOPTIMUSClubul Copiilor CaracalIII

Simpozion 2018

Lucrările / prezentările de la Simpozionul Robotor 2018 sunt disponibile la adresa http://nonformal.ro/Zor.

Nr. crt.NumeInstituțieLucrare / PrezentareȚara
1Aurelia FLOREAMieleParteneriat strategic pentru educațieRomânia
2Ariana-Oana BUCURInspectoratul Școlar Județean BrașovSpre educația viitoruluiRomânia
3Andreea HERȚANUFundația Comunitară BrașovFundația Comunitara Brașov și Fondul ȘtiințescuRomânia
4Elena POPAInspectoratul Școlar Județean BrașovModernitate și spiritualitateRomânia
5Eugen SANSEBEȘInspectoratul Școlar Județean BrașovRobotica și orele de fizicăRomânia
6Eugeniu CABACUniversitatea Alecu Russo din BălțiSistem de avertizare pentru ciclistiRepublica Moldova
7Ioana DOBRESCUKronwell Brașov HotelKronwell Brasov Hotel, cu ce va pot fi de folos?România
8Jose SOARESAgrupamento de Escolas de Vieira de Leiria, Marinha Grande, PortugalRoboții în învățământul primarPortugalia
9Laura POPEEAFundația Comunitară BrașovFundația Comunitara Brașov și Fondul ȘtiințescuRomânia
10Mihaela Carmen NICODINȘcoala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” BrașovEducația ȘTIM în școala româneascăRomânia
11Mihai AGAPEPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaRobotor BRomânia
12Mihai PLUMBContinental Powertrain RomaniaIndustria 4.0. Coboții în lumea ContinentalRomânia
13Mirela IACOBInspectoratul Școlar Județean BrașovArtele și științaRomânia
14Nikola DELEVSKISOU „Nikola Karev”, StrumicaIcluderea roboticii în orele de fizicăFYR Macedonia
15Ramona PORCAContinental Powertrain RomaniaIndustria 4.0. Coboții în lumea ContinentalRomânia
16Tsetsa  HRISTOVAVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsȘTIM în viața realăBulgaria
17Tullia URSCHITZIstituto Comprensivo Bartolomeo Lorenzi – Fumane Verona – ItalyRobotică și meșterit pentru a trece de la ȘTIM la ȘTIAMItalia
18Ventsislav NACHEVVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsȘTIM în viața realăBulgaria
19Daniel BALACIColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotica în ajutorul copiilor diagnosticați cu autismRomânia
20Genovica VULPOIUColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotica în ajutorul copiilor diagnosticați cu autismRomânia
21Imre  KOVACSClubul Copiilor PetroșaniWeb SDR… O alternativăRomânia
22Liliana NEȘUColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotica în ajutorul copiilor diagnosticați cu autismRomânia
23Luisian GRIGOREPalatul Copiilor BotoșaniSofturi alternative de predare și managementul claseiRomânia
24Maria MACAROVClubul Copiilor Gura HumoruluiArduino pe înțelesul tuturorRomânia
25Marius-Florin CRAINICLiceul „Mihai Viteazul” IneuLaborator virtual pentru studiul unui braț robotic acționat de la distanțăRomânia
26Pavel ȘEREDANClubul Copiilor IneuLaborator virtual pentru studiul unui braț robotic acționat de la distanțăRomânia

Program 2018

Etapa finală a Trofeului de Robotică Robotor 2018 se va desfășura la Brașov, în perioada 29.08 – 01.09.2018.

Miercuri, 29 august 2018

10:00 – 16:00Sosirea participanțilorLiceul „Andrei Mureșanu” 
CNE „Andrei Bârseanu”
16:30 – 17:00Ședință tehnicăKronwell hotel
17:00 – 17:30Înregistrarea participanților la SimpozionKronwell hotel
17:30 – 20:00Simpozionul de Robotică Robotor 2018Kronwell hotel
20:00 – 21:00CinaKronwell hotel

Joi, 30 august 2018

08:00 – 09:00Micul dejunȘcoala Gimnazială nr. 11
09:30 – 09:40Deschiderea oficialăȘcoala Gimnazială nr. 11
10:00 – 11:00Concurs – Labirint cu perețiȘcoala Gimnazială nr. 11
11:00 – 12:00Concurs – Micro sumoȘcoala Gimnazială nr. 11
12:00 – 12:30Concurs – DragstereȘcoala Gimnazială nr. 11
12:30 – 13:00Concurs – Roboți solariȘcoala Gimnazială nr. 11
13:00 – 14:00PrânzulȘcoala Gimnazială nr. 11
14:30 – 16:30Concurs – PentabotȘcoala Gimnazială nr. 11
16:30 – 19:00Concurs – Mini sumo (hard & kit)Școala Gimnazială nr. 11
19:00 – 20:00CinaȘcoala Gimnazială nr. 11

Vineri, 31 august 2018

08:00 – 09:00Micul dejunȘcoala Gimnazială nr. 11
09:30 – 11:30Concurs – Urmărirea liniei (hard & kit)Școala Gimnazială nr. 11
11:30 – 13:00Concurs – Labirint cu liniiȘcoala Gimnazială nr. 11
13:00 – 14:00PrânzulȘcoala Gimnazială nr. 11
14:30 – 16:30Concurs – FreestyleȘcoala Gimnazială nr. 11
16:30 – 18:30Vizitarea orașului Brașov 
19:00 – 20:00Festivitatea de premiereKronwell hotel
20:00 – 21:00CinaKronwell hotel

Sâmbătă, 1 septembrie 2018

09:00 – 10:00Micul dejunȘcoala Gimnazială nr. 11
10:00 – 11:00Masa rotundă „Finanțarea proiectelor de robotică”Școala Gimnazială nr. 11
11:30 – 12:30Vizită la Centrul de Valorificare și Transfer de CompetențeUniversitatea Transilvania din Brașov
13:00 – 18:00Plecarea participanților 

Regulamente 2018

Concursurile din  cadrul Robotor 2018 se vor desfășura în conformitate cu regulamentele de la adresa http://nonformal.ro/ZoA.

Concursurile, clasele de roboți precum și categoriile de vârstă sunt sintetizate în tabelul următor:

ConcursClasă*Categorii de vârstă
  LicuriciJunioriSeniori
DragstereOpenX
Fotbal**OpenXXX
FreestyleOpen
Labirint cu liniiOpen
Labirint cu perețiHard
Micro sumoOpenX
Mini sumoHard
Mini sumoKit
PentabotOpen
Roboți solariOpen
Urmărirea linieiHard
Urmărirea linieiKit

* Dacă o probă de concurs este organizată atât pentru clasa Hard cât și pentru clasa Kit, echipele dintr-o instituție pot participa doar la una din aceste clase.

** Datorită numărului mic de înscrieri la fotbal, acest concurs nu se va organiza la ediția din acest an. Sperăm să îl putem organiza în cadrul ediției următoare.

Echipa de organizare 2018

Ca parte a proiectului “Strategic Partnership for Education”, integrat în Proiectul Național „România Educată” inițiat de Președinția României și la invitația dnei Aurelia Florea—Director al Departamentului Resurse Umane & Achiziții din cadrul companiei Miele—trofeul Robotor 2018 se organizează la Brașov, fiind deopotrivă o oportunitate de promovare a activităților de robotică în comunitate cât și o șansă pentru participanți de a vizita unul din cele mai frumoase orașe din România.

Trofeul Robotor 2018 este coorganizat de două unități, Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin și Școala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov. Proiectul este inclus în Lista Concursurilor Școlare Naționale, cu Finanțare MEN, în anul școlar 2017 – 2018 (poziția 205).

La buna organizare a Robotor 2018 contribuie un grup de companii și instituții locale, preocupate de dezvoltarea abilităților și competențelor generațiilor următoare: Miele, Siemens, Benchmark, Continental, Kronwell, Fundația Comunitară Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil.

Instituțiile organizatoare și partenere sunt reprezentate în echipa de organizare a Robotor 2018 de:

 • Mihaela Nicodin (Director – Şcoala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov)
 • Aurelia Florea (Director Resurse Umane & Achiziții – Miele)
 • Camelia Kulcsar (Șef Resurse Umane – Miele)
 • Daniela Caluian (Specialist Formare – Miele)
 • Monica Petrescu (Generalist Resurse Umane – Miele)
 • Ariana-Oana Bucur (Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean Brașov)
 • Andreea Herțanu (Manager Proiect – Fundația Comunitară Brașov)
 • Laura Popeea (Director Executiv – Fundația Comunitară Brașov)
 • Cristi Irimia (Director General – Siemens)
 • Doru Ursuțiu (Manager Centrul de Valorificare și Transfer de Competențe – Universitatea Transilvania din Brașov)
 • Milena Popa (Director – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
 • Raluca Porca (Manager Resurse Umane – Continental)
 • Lucia Molniceanu (Manager Resurse Umane – Benchmark)
 • Cristina Oancea (Manager Resurse Umane – Kronwell)
 • Alexandru Pușcașu (Elev – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
 • Maria-Genoveva Agape (Profesor – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin)
 • Mihai Agape (Profesor – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Filiala Orșova)