Robotor 20-21

Patru ediții ale Robotor au fost organizate — la solicitarea unor parteneri — în alte localități (Botoșani și Brașov) decât Orșova, cu scopul de a transfera experiența acumulată în organizarea unor astfel de concursuri și a stimula dezvoltarea roboticii în comunitățile respective. După două ediții consecutive organizate la Brașov (în 2018 și 2019), trofeul Robotor trebuia să revină în 2020 la Mehedinți, dar nu la Orșova, ci la Drobeta Turnu Severin.

Trofeul SevTec 2019 – Drobeta Turnu Severin

Organizarea Robotor 2020 la Drobeta Turnu Severin a avut ca punct de plecare intenția Primăriei Drobeta Turnu Severin de a promova robotica în comunitate și în special în rândul elevilor și profesorilor, cu scopul creșterii inițiativelor în domeniul roboticii în instituțiile de învățământ severinene. Colaborarea cu Primăria Drobeta Turnu Severin a început în anul 2019, când a finanțat Trofeul SevTec, în cadrul căruia s-au organizat două concursuri interjudețene: Conexiuni 2019 (concurs de electronică) și Robotor 2019. Pentru faza finală a Trofeului Robotor 2020, Primăria Drobeta Turnu Severin a alocat suma de 25.000 lei. Din păcate, ediția Robotor 2020 nu a putut fi organizată deoarece Ministerul Educației a anulat toate concursurile din Calendarul Activităților Educative 2020, din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru Trofeul Robotor 2021 au fost concepute regulamente de concurs adaptate pentru desfășurării online a competiției. Ulterior, tot din cauza pandemiei de COVID-19, Ministerul Educației a anulat toate concursurile din Calendarul Activităților Educative 2021.

Pentru organizarea Trofeului Robotor 2022 s-a încercat reluarea colaborării cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Implicarea financiară a Primăriei Drobeta Turnu Severin nu a fost posibilă deoarece cererea de finanțare pentru Trofeul Robotor 2022 nu a putut fi depusă la timp.