Acasă

Filiala Orșova a Palatului Copiilor Drobeta Turnu Severin organizează Trofeul de Robotică Robotor 2022, proiect înscris la secțiunea A (Activități educative naționale cu participare internațională, finanțate de Ministerul Educației), poziția 16, în Calendarul Activităților Educative Naționale 2022 (nr. 25.811 din 21.02.2022) al Ministerului Educației. Trofeul Robotor 2019 este parte a proiectului Erasmus+ cu titlul New Generation Schools in the Light of Education 4.0, în cadrul căruia Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin este partener. Vor fi 2 evenimente: concursuri de robotică și simpozion de robotică. La ediția din acest an, simpozionul va fi organizat în altă perioadă decât cea în care se organizează competiția de robotică.

Concursurile de robotică sunt organizate pentru cel puțin una din cele trei clase (kit, hard și open) și pentru cel puțin una din cele trei categorii de vârstă (licurici, juniori și seniori), conform tabelului următor:

ConcursulClasa* Categoria 
  Licurici (clasele 2 – 5)Juniori (clasele 6 – 9)Seniori clasele (10 – 12)
DragstereHard
DragstereKit
Fotbal**Open
FreestyleHard
FreestyleKit
Labirint cu liniiHard
Labirint cu liniiKit
Labirint cu perețiHard
Labirint cu perețiKit
Micro sumoOpen
Mini sumoHard
Mini sumoKit
Roboți solariHard
Roboți solariKit
Roboți subacvatici**Open
TribotHard
TribotKit
Urmărirea linieiHard
Urmărirea linieiKit

* Dacă o probă de concurs este organizată atât pentru clasa hard cât și pentru clasa kit, echipele dintr-o instituție pot participa doar la una din aceste clase.

** Deoarece numărul de înscrieri la Fotbal și Roboți subacvatici a fost mic, aceste concursuri nu se vor organiza la ediția din acest an.