Movies 2018
Symposium (29th August 2018)
Second Day Contests (30th August 2018)
Third Day Contests and Awarding Ceremony (31st August 2018)
BrasovTV News Reportage (31st August 2018)
Photos 2018
Symposium (29th August 2018)

Second Day Contests (30th August 2018)

Third Day Contests (31st August 2018)

Awarding Ceremony (31st August 2018)

Feedback 2018
“We are very happy for your invitation to participate at Robotor 2018. It was a great honor for us to be able to showcase our knowledge and learn new things from your students and colleagues. We have created many contacts and discussed the participation in new projects. We are very grateful to the organizers and sponsors for the good organization and payment of the cost of our stay in Brashov. We will be looking forward to future meetings and opportunities for cooperation.”
(Tsetsa Hristova, profesor coordonator – NPG po KTS, Bulgaria)
“We are very honored that we were invited to Robotor 2018 competition and being part of this wonderful synergy of enthusiasm, education and technology. The organization was perfect, our hosts are very kind and we are really impressed by everything we’ve seen. Thank you very much Mihai and all the congratulations to the organizers!”
(Dalibor Todorović, profesor coordonator – Osnovna škola “Vuk Karadzić” GO Crveni Krst, Grad Nis, Srbija, Serbia)
“Activitățile din cadrul concursului au fost bine organizate…Locația unde s-a desfășurat primirea invitațiilor și festivitatea de premiere a fost deosebită. Concursul s-a desfășurat în condiții optime. Masa, chiar dacă a fost catering a fost bine pregatită și condițiile în care s-a servit au fost foarte bune. Am apreciat ospitalitatea tuturor celor implicați în această compețiție. Școala ”St.O.Iosif” a fost o gazdă perfectă, și apreciez faptul că a încercat să fie totul bine pus la punct. Dacă aveam o întrebare, doamnele din cadrul școlii încercau să ne dea raspuns și să ne facă să ne simțim deosebit. Mulțumesc încă odată, pe această cale, gazdelor și sponsorilor.
Roboții prezentați la acest concurs au fost bine realizați și concursul s-a desfășurat în condiții optime. Ni s-a oferit oportunitatea de a cunoaște şi a interacţiona cu cei mai bine pregătiţi elevi din domeniul tehnic prin intermediul acestui concurs. Elevii cu care am participat au fost încântați și au plecat cu multe amintiri frumoase.”
(Moisescu Maria Cristina, profesor coordonator – Liceul Tehnologic Dacia Pitești, România)
“It was very interesting. People was friendly and helpful. Accommodation was very good. Everything was awesome.”
(Radoslav Totev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“Amazing city, people, organization, environment, competition.Robotor is not just a competition – Robotor is an experience that stays in your mind forever.”
(Ivelin Stoyanov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“The organization was great. I am happy to meet so many new people interested in the same sphere as myself. The town was very beautiful and I had great time in the Robotor competition.”
(Ivan Spasov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“In my opinion, the best part was that all of the participants were together to compete and learn from each other under a big dome, or – the place where the competition was held. I was in awe because of the architecture of this enormous city where you can lost yourself in streets of wonders and new adventures But I think the most memorable for me, will be the nature, its calmness and peacefulness and the qay it adorned the city .”
(Maria Ivanova, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“Going to the Robotor competition I did not know what to expect but there I met amazing people and faced the great beauty of Romia and especially the town of Brasov.In Romania I had the chance to represent my school in my ever robotic competition and I am glad I had the opportunity to participate and show my skills in robotics.”
(Svetoslav Tsonev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“I liked it a lot,…. the atmosphere, the experience, the Brashov city. It was awesome.”
(Deyan Mohamed, elev – NPG po KTS, Bulgaria)
“Feedback (+++)
In primul rand vreau sa felicit echipa de organizare a evenimentului Trofeul Robotor 2018 Brasov.
LOCATIE
Locatiile pentru concurs au fost excelente.
Conditiile oferite la Hotel Kronwell pentru seara de deschidere si cea de premiere au fost deosebite.
Spatiul de concurs la Sc 11 este accesibil, generos, spatios, racoros, potrivit pentru asemenea eveniment in miezul verii.
Gazdele au fost primitoare, amabile.
Prezenta organizatorilor in mijlocul participantilor, binevenita.
Mesele de voluntari pentru inscriere suficiente si bine organizate
MASA
Mancare buna, suficienta, la timp; bine gandita aducerea acesteia la locatia concursului.
Idee stralucita cu toneta-vitrina de inghetata
Breakurile cu cafea, prajituri, sucuri, apa- excelent
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
Suprafetele de concurs excelente
Instalatie de amplificare, mese dotate cu prelungitoare.
PREMII
Festivitate de premiere excelenta, premii suficiente, onorarea tuturor participantilor, sponsorilor, voluntarilor, organizatorilor
Tricouri pentru toti, cu care sa venim imbracati la festivitatea finala -o idee minunata
Feedback (- – -)
As vrea sa fac in continuare cateva observatii, nu in scopul de a critica, a reclama sau a revendica ceva ci in acela de a da organizatorilor posibilitatea de a oferi o editie 2019 imbunatatita, ducând calitatea la un alt nivel.
Felicitari sponsorilor care au fost deosebit de generosi, si care merita sa fie onorati printr-o organizare exemplara a acestui eveniement deosebit.
ORGANIZARE
1. E necesara o mai buna comunicare intre partile implicate organizatoric. Ar fi poate util un formular de inscriere online conceput impreuna de toate partile implicate, care sa contina toate datele necesare tuturor celor implicati in organizare (inclusiv cnp-uri, masura tricoului, acordul de foto si gdpr, alaturi de numele echipei, profesorului, elevilor, institutie etc) care odata completat sa poata fi accesat de diferitele parti implicate astfel incat toti sa aiba aceeasi baza de date. Aceasta baza de date trebuie sa se poata updata ori de cate ori cineva autorizat face o modificare astfel incat toti cei implicati sa aiba acces la ultima versiune.
2. Ar fi fost nevoie de mai multe mese. Mesele au fost insuficiente, deoarece echipele trebuie sa aiba loc sa-si intinda masinile, piesele aparatul de masura, letconul, laptopul… etc.
3. E de dorit un videoproiector pentru spectatori, care sa proiecteze pe perete o imagine cu o diagonala mai mare
4. Am observat ca este dificil de observat pe ecusoane numele,calitate si institutia de la o distanta rezonabila de 0.8-1m. Problema ar fi rezolvabila cu un background mai pastel si niste litere mai mari. E important ecusonul pentru stabilirea de noi contacte la o astfel de competitie.
5. E regretabil ca echipele nu au mai participat la seminarul organizat de Universitatea Brasov. A fost o prezentare buna, am fost doar 6 participanti din care 4 din Brasov. Dl. Profesor Ursutiu s-a pregatit, a asteptat….a fost putin neplacut.
MASA
Modul de organizare al bufetului suedez din seara de deschidere nu mi s-a parut o idee buna: elevii se imbulzeau, ospatarii nu aveau loc de trecere sa schimbe tavile goale….cei ce veneau la rand nu aveau ce pune in farfurie…nu era clar unde era inceputul si unde sfarsitul liniei de servire…etc
O solutie pe care am vazut-o la alte evenimente e aceea in care mesele nu sunt lipite de perete si intre mese si perete, deci pe cealalta parte a meselor fata de randul de oaspeti exista cativa ospatari care ajuta la servire, vad ce tavi trebuie schimbate, dau informatii ( ce produse sunt, ce contin,…..unde sunt servetelele, tacâmurile etc), si pe acolo e si locul prin care se schimba tavile goale cu cele pline etc.
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
1. Partea cea mai trista este faptul ca participantii nu sunt jurizati si dupa cunostintele de programare si constructive a robotului.
• Aceasta creeaza situatia ca unii elevi vin cu masinute facute si programate de profesori, despre care ei nu stiu nimic, dar castiga locuri pe podium.
• Pentru un concurs onest este absolut obligatoriu ca cel putin cei clasati pe primele 3 locuri sa sustina un interviu tehnic in fata unei comisii de jurati. La alte concursuri la care participam toate echipele sustin acest interviu (inainte sau dupa proba practica) in fata unei comisii, alta decat cea de la proba practică. Interviurile se desfasoara in paralel cu concursul, dupa o programare orara, intr-o sala alaturata, fara spectatori; antrenorul nu e prezent in acea sala sau se afla la o distanta de la care nu poate interactiona cu elevii.
• Partea de omologare a robotilor/masinutelor participantilor a fost, in acelasi context, un punct slab al competitiei
2. E nevoie de un ecran sau videoproiector cu scorurile si clasamentele. Nici atunci, nici ulterior nu s-a afisat scorul si clasamentele pe categorii. Nici pana azi nu stim ce rezultate am avut, cine pe ce loc s-a clasat. A fost si o situatie in care dupa 2 incercari regulamentare esuate ale unor echipe (la ”line follower” gimnaziu) comisia a zis ”hai sa le mai dam o sansa” si echipele au facut un scor care a rasturnat clasamentul (care trebuia sa fie final). Ni s-a spus ca nu a afectat primele 3 locuri, dar nu avem de unde sa stim atata timp cat nu ne-a fost accesibil clasamentul.
3. Pentru Free stile e nevoie de o amplasare distincta cu mese separate de mesele de concurs, amenajate gen standuri ( nu neaparat cu pereti separatori), unde publicul sa poata merge pe tot parcursul concursului sa vada proiectele si sa poata pune intrebari
Sala de sport nu este potrivita pentru sustinerea prezentarilor de la categoria Free stile datorita rezonantei acustice.
Aceste proiecte ar trebuie prezentate intr-o sala corespunzatoare, insotite eventual de o sustinere cu slide-uri si exemplificari practice, ceva asemanator simpozionului profesorilor
Personal as acorda mai multa valoare acestei categorii care are un potential extraordinar de a merge spre inovatie tehnica. La unele concursuri se obisnuieste sa se dea anual o tema de cercetare-inovare fie la lansarea anuala a concursului, fie la inceputul anului calendaristic. In absenta unei teme este dificil de realizat jurizarea si …premierea.
4. Simpozionul profesorilor a fost cam…subțire.
Poate ca ideea de ”simpozion” in sine nu este destul de clar inteleasa in termeni de scopuri, finalitate si conditii; lucrarea prezentata ar trebui sa fie rezultatul unor cercetari / experimentari personale ale profesorilor.
As renunta la prezentarile online deoarece, datorita lantului audio cu multe verigi slabe: microfon slab – conexiune internet emitator-transmisie internet global-internet receptor-laptop receptor-sistem amplificare audio mesajul final este distorsionat si neinteligibil.
PREMII
Consider ca piesele oferite ca premii nu au fost cea mai buna alegere. Componentele sunt atat de minuscule incat e nevoie de instrumente speciale ca sa fie lipite. Ele se adreseaza celor de la clasa hard, care au fost, de altfel, foarte putini.
Cred ca oferirea ca premii a unor motoare si drivere de motoare, baterii , incarcatoare de baterii, bare de senzori sau… alte module din familia arduino …. ar fi fost o alegere mai buna.
Sau vouchere la OptimusDigital sau Robofun (daca exista asa ceva)….sau… emag in ultima instanta.
In speranta ca acest feedback nu a ofensat pe nimeni si este de ajutor pentru imbunatatirea calitatii evenimentului la editia 2019″
(Razvan Ardelean, presedinte – Academia de Informatica Brasov, România)
Ranking 2018
The winners of the contests organized during International Robotics Trophy Robotor 2018 are:
No | Contest | Class | Category | Team | Organization | Prize |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Dragsters | Open | Firefly | AlphaTeam 3 | P. C. Targoviste | I |
2 | Dragsters | Open | Firefly | Robuz | Palatul Copiilor Buzău | II |
3 | Dragsters | Open | Junior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | I |
4 | Dragsters | Open | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | II |
5 | Dragsters | Open | Junior | Robuz | Palatul Copiilor Buzău | III |
6 | Freestyle | Open | Firefly | Robofree | Clubul Copiilor Gura Humorului | I |
7 | Freestyle | Open | Firefly | BRANCUSI 1 | Palatul Copiilor Targu Jiu, Gorj | II |
8 | Freestyle | Open | Firefly | YO2KQK | Clubul Copiilor Petroșani | III |
9 | Freestyle | Open | Junior | BRANCUSI 2 | Palatul Copiilor Targu Jiu, Gorj | I |
10 | Freestyle | Open | Junior | RoboPIT | Palatul Copiilor Pitesti | II |
11 | Freestyle | Open | Senior | CNU1 | Colegiul National “Unirea” Focsani | I |
12 | Freestyle | Open | Senior | UKTC | Vocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, Pravets | II |
13 | Freestyle | Open | Senior | NoName | Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu | III |
14 | Line Follower | Hard & Kit | Firefly | AlpaTeam 3 | P. C. Targoviste | I |
15 | Line Follower | Hard & Kit | Firefly | Robodeer | Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița | II |
16 | Line Follower | Hard & Kit | Firefly | Spike | Palatul Copiilor Iași – Structura Târgu Frumos | III |
17 | Line Follower | Hard | Junior | PACO 1 | Palatul Copiilor Botoșani | I |
18 | Line Follower | Hard | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | II |
19 | Line Follower | Hard | Junior | Spike | Palatul Copiilor Iași – Structura Târgu Frumos | III |
20 | Line Follower | Hard | Senior | PACO 2 | Palatul Copiilor Botoșani | I |
21 | Line Follower | Hard | Senior | Spike | Palatul Copiilor Iași – Structura Târgu Frumos | II |
22 | Line Follower | Hard | Senior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | III |
23 | Line Follower | Kit | Junior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | I |
24 | Line Follower | Kit | Junior | Ro.Bot.ULJ | Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani | II |
25 | Line Follower | Kit | Junior | Autobob | Colegiul Naţional “Elena Cuza” Craiova | III |
26 | Line Follower | Kit | Senior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | I |
27 | Line Follower | Kit | Senior | Ro.Bot.ULS | Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani | II |
28 | Line Follower | Kit | Senior | CNU3 | Colegiul National “Unirea” Focsani | III |
29 | Line Maze | Open | Firefly | Spike | Palatul Copiilor Iași – Structura Târgu Frumos | I |
30 | Line Maze | Open | Firefly | Conexiuni I | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | II |
31 | Line Maze | Open | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
32 | Line Maze | Open | Junior | AXIS41 | Academia de Informatică Brasov | II |
33 | Line Maze | Open | Junior | R.A.M.G. | IPLT Mihai Eminescu (Balti, Republica Moldova) | III |
34 | Line Maze | Open | Senior | Maze Runners | Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” Sibiu | I |
35 | Line Maze | Open | Senior | UKTC | Vocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, Pravets | II |
36 | Line Maze | Open | Senior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | III |
37 | Micro Sumo | Open | Junior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | I |
38 | Micro Sumo | Open | Junior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | II |
39 | Micro Sumo | Open | Junior | PACO 1 | Palatul Copiilor Botoșani | III |
40 | Micro Sumo | Open | Senior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | I |
41 | Micro Sumo | Open | Senior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | II |
42 | Micro Sumo | Open | Senior | Ro.Bot.MicroSS | Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani | III |
43 | Mini Sumo | Hard & Kit | Firefly | Robodeer | Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița | I |
44 | Mini Sumo | Hard & Kit | Firefly | AlpaTeam 3 | P. C. Targoviste | II |
45 | Mini Sumo | Hard & Kit | Firefly | RoboGH | Clubul Copiilor Gura Humorului | III |
46 | Mini Sumo | Hard | Junior & Senior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | I |
47 | Mini Sumo | Hard | Junior & Senior | PACO 1 | Palatul Copiilor Botoșani | II |
48 | Mini Sumo | Hard | Junior & Senior | Ylectroshoby | Palatul Copiilor Suceava | III |
49 | Mini Sumo | Kit | Junior | CIRA ROBOTICS | Liceul Teoretic Internațional de Informatica București | I |
50 | Mini Sumo | Kit | Junior | Ro.Bot.MSJ | Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani | II |
51 | Mini Sumo | Kit | Junior | BRANCUSI 2 | Palatul Copiilor Targu Jiu, Gorj | III |
52 | Mini Sumo | Kit | Senior | Ro.Bot.MSS | Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani | I |
53 | Mini Sumo | Kit | Senior | OPTIMUS | Clubul Copiilor Caracal | II |
54 | Mini Sumo | Kit | Senior | BRANCUSI 3 | Palatul Copiilor Targu Jiu, Gorj | III |
55 | Pentabot | Open | Firefly | Conexiuni I | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
56 | Pentabot | Open | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
57 | Solar Robots | Open | Firefly | BRANCUSI 1 | Palatul Copiilor Târgu Jiu | I |
58 | Solar Robots | Open | Firefly | Nero | Clubul Copiilor Nehoiu | II |
59 | Solar Robots | Open | Firefly | Conexiuni I | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | III |
60 | Solar Robots | Open | Junior | YO2KQK | Clubul Copiilor Petroşani | I |
61 | Solar Robots | Open | Junior | BRANCUSI 2 | Palatul Copiilor Targu Jiu, Gorj | II |
62 | Solar Robots | Open | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | III |
63 | Solar Robots | Open | Senior | Conexiuni III | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
64 | Wall Maze | Hard | Firefly | Conexiuni I | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
65 | Wall Maze | Hard | Junior | Conexiuni II | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
66 | Wall Maze | Hard | Senior | Conexiuni III | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | I |
67 | Wall Maze | Hard | Senior | NoName | Colegiul “Mihai Viteazul” Ineu | II |
68 | Wall Maze | Hard | Senior | OPTIMUS | Clubul Copiilor Caracal | III |
Symposium 2018
The papers participated / presentations delivered in Robotor 2018 Symposium are available at http://nonformal.ro/Zor.
Nr. crt. | Name | Organisation Name | Symposium Paper Name | Country |
---|---|---|---|---|
1 | Aurelia FLOREA | Miele | Strategic Partnership for Education | Romania |
2 | Ariana-Oana BUCUR | Inspectoratul Școlar Județean Brașov | Toward Education of Future | Romania |
3 | Andreea HERȚANU | Fundația Comunitară Brașov | Community Foundation Brașov and Științescu Fund | Romania |
4 | Elena POPA | Inspectoratul Școlar Județean Brașov | Modernity and Spirituality | Romania |
5 | Eugen SANSEBEȘ | Inspectoratul Școlar Județean Brașov | Robotics and Physics Classes | Romania |
6 | Eugeniu CABAC | Universitatea Alecu Russo din Bălți | Warning System for Cyclists | Republic of Moldova |
7 | Ioana DOBRESCU | Kronwell Brașov Hotel | Always with pleasure! | Romania |
8 | Jose SOARES | Agrupamento de Escolas de Vieira de Leiria, Marinha Grande, Portugal | Robots in Primary Schools | Portugal |
9 | Laura POPEEA | Fundația Comunitară Brașov | Community Foundation Brașov and Științescu Fund | Romania |
10 | Mihaela Carmen NICODIN | Școala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov | STEM Education in Romania | Romania |
11 | Mihai AGAPE | Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova | Robotor B | Romania |
12 | Mihai PLUMB | Continental Powertrain Romania | 4.0 Industry. Cobots in Continental World | Romania |
13 | Mirela IACOB | Inspectoratul Școlar Județean Brașov | Arts and Science | Romania |
14 | Nikola DELEVSKI | SOU “Nikola Karev”, Strumica | Incorporating robotics into the physics classroom | FYR Macedonia |
15 | Ramona PORCA | Continental Powertrain Romania | 4.0 Industry. Cobots in Continental World | Romania |
16 | Tsetsa HRISTOVA | Vocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, Pravets | STEM in Real Life | Bulgaria |
17 | Tullia URSCHITZ | Istituto Comprensivo Bartolomeo Lorenzi – Fumane Verona – Italy | Tinkering and robotics to move from STEM to STEAM | Italy |
18 | Ventsislav NACHEV | Vocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, Pravets | STEM in Real Life | Bulgaria |
19 | Daniel BALACI | Colegiul Național „Unirea” Focșani | Robotics support children with autism | Romania |
20 | Genovica VULPOIU | Colegiul Național „Unirea” Focșani | Robotics support children with autism | Romania |
21 | Imre KOVACS | Clubul Copiilor Petroșani | Web SDR… An Alternative | Romania |
22 | Liliana NEȘU | Colegiul Național „Unirea” Focșani | Robotics support children with autism | Romania |
23 | Luisian GRIGORE | Palatul Copiilor Botoșani | Software for Teaching and Classroom Management | Romania |
24 | Maria MACAROV | Clubul Copiilor Gura Humorului | Arduino for Everyone | Romania |
25 | Marius-Florin CRAINIC | Liceul „Mihai Viteazul” Ineu | Virtual Lab for the Study of a Remote Controlled Robotic Arm | Romania |
26 | Pavel ȘEREDAN | Clubul Copiilor Ineu | Virtual Lab for the Study of a Remote Controlled Robotic Arm | Romania |
The participants from other countries than Romania can register for Robotor 2018 Symposium until August 15, 2018, at robotor@rocketmail.com.
Agenda 2018
The final phase of Robotor Robotics Trophy 2018 will be held in Brașov during August 29 – September 01, 2018.
Wednesday, 29th August 2018
10:00 – 16:00 | Arrival of participants | Liceul „Andrei Mureșanu” CNE „Andrei Bârseanu” |
16:30 – 17:00 | Technical Session | Kronwell hotel |
17:00 – 17:30 | Participants Registration for Symposium | Kronwell hotel |
17:30 – 20:00 | Robotics Symposium ROBOTOR 2018 | Kronwell hotel |
20:00 – 21:00 | Dinner | Kronwell hotel |
Thursday, 30th August 2018
08:00 – 09:00 | Breakfast | Școala Gimnazială nr. 11 |
09:30 – 09:40 | Official Opening | Școala Gimnazială nr. 11 |
10:00 – 11:00 | Wall Maze Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
11:00 – 12:00 | Micro Sumo Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
12:00 – 12:30 | Dragsters Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
12:30 – 13:00 | Solar Robots Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
13:00 – 14:00 | Lunch | Școala Gimnazială nr. 11 |
14:30 – 16:30 | Pentabot Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
16:30 – 19:00 | Mini Sumo Contest (Hard & Kit) | Școala Gimnazială nr. 11 |
19:00 – 20:00 | Dinner | Școala Gimnazială nr. 11 |
Friday, 31st August 2018
08:00 – 09:00 | Breakfast | Școala Gimnazială nr. 11 |
09:30 – 11:30 | Line Follower Contest (Hard & Kit) | Școala Gimnazială nr. 11 |
11:30 – 13:00 | Line Maze Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
13:00 – 14:00 | Lunch | Școala Gimnazială nr. 11 |
14:30 – 16:30 | Freestyle Contest | Școala Gimnazială nr. 11 |
16:30 – 18:30 | Brasov sightseeing | |
19:00 – 20:00 | Awarding Ceremony | Kronwell hotel |
20:00 – 21:00 | Dinner | Kronwell hotel |
Saturday, 1st September 2018
09:00 – 10:00 | Breakfast | Școala Gimnazială nr. 11 |
10:00 – 11:00 | Round table with theme “Robotic Projects Funding” | Școala Gimnazială nr. 11 |
11:30 – 12:30 | Visit to the “Centrul de Valorificare și Transfer de Competențe” | Universitatea Transilvania din Brașov |
13:00 – 18:00 | Departure of participants |
Rules 2018
The robotics contests are organized for at least one of the three categories (Kit, Hard, and Open) and for at least one of three age groups (Firefly, Junior, and Senior), according to the next table:
Contest | Category* | Age Group | ||
---|---|---|---|---|
Firefly (9 – 12 y/o) | Junior (13 – 16y/o) | Senior (17 – 19 y/o) | ||
Dragsters | Open | ✔ | ✔ | X |
Freestyle | Open | ✔ | ✔ | ✔ |
Line Follower | Hard | ✔ | ✔ | ✔ |
Line Follower | Kit | ✔ | ✔ | ✔ |
Line Maze | Open | ✔ | ✔ | ✔ |
Micro Sumo | Open | X | ✔ | ✔ |
Mini Sumo | Hard | ✔ | ✔ | ✔ |
Mini Sumo | Kit | ✔ | ✔ | ✔ |
Pentabot | Open | ✔ | ✔ | ✔ |
Solar | Open | ✔ | ✔ | ✔ |
Wall Maze | Hard | ✔ | ✔ | ✔ |
Football** | Open | X | X | X |
* If a contest is organized for both Hard and Kit classes, the teams from one institution can participate just in one of these two categories.
** Due to the small number of football entries this contest will not be held at this year’s edition. We hope we will organize it in the next edition.
If you need some supplementary information, please do not hesitate to contact me: Mihai Agape, robotor@rocketmail.com.
Organization Team
As part of the “Strategic Partnership for Education” Project, integrated in the „România Educată” National Project initiated by the Romanian Presidency, and at the invitation of Mrs. Aurelia Florea—Director of Human Resources and Procurement at Miele—the Robotor 2018 is organized in Brasov, being both an opportunity to promote robotic activities in the community and a chance for the participants to visit one of the most beautiful cities in Romania.
Robotor Trophy 2018 is co-organized by two institutions: Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, and Școala Gimnazială nr. 11 “St. O. Iosif” Brasov. The project has been included in the National School Contest Calendar for the year 2018 (item 205) of the Romanian Ministry of Education.
The organization of the Robotor 2018 is supported by a group of local companies and institutions involved in the development of the skills and competences of the following generations: Miele, Siemens, Benchmark, Continental, Kronwell, Fundația Comunitară Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, and Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov.
The organizing and partner institutions are represented in the Robotor 2019 organization team by:
- Mihaela Nicodin (Headmistress – Şcoala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov)
- Aurelia Florea (Director HR & Procurement – Miele)
- Camelia Kulcsar (Head of Human Resources – Miele)
- Daniela Caluian (Training Specialist – Miele)
- Monica Petrescu (Human Resources Generalist – Miele)
- Ariana-Oana Bucur (General School Inspector – Inspectoratul Școlar Județean Brașov)
- Andreea Herțanu (Project Manger – Fundația Comunitară Brașov)
- Laura Popeea (Executive Director – Fundația Comunitară Brașov)
- Cristi Irimia (General Director – Siemens)
- Doru Ursuțiu (Manager Centrul de valorificare si transfer de competente – Universitatea Transilvania din Brașov)
- Milena Popa (Director – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
- Raluca Porca (Human Resources Manager – Continental)
- Lucia Molniceanu (Human Resources Manager – Benchmark)
- Cristina Oancea (Human Resources Manager – Kronwell)
- Alexandru Pușcașu (Student – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
- Maria-Genoveva Agape (Teacher – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin)
- Mihai Agape (Teacher – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Orșova Subsidiary)