Robotor 2018

Movies 2018

Symposium (29th August 2018)

Second Day Contests (30th August 2018)

Third Day Contests and Awarding Ceremony (31st August 2018)

BrasovTV News Reportage (31st August 2018)

https://youtube.com/watch?v=SDD3TTamVqM%3Fstart%3D466

Photos 2018

Symposium (29th August 2018)

Robotor B - First Day

Second Day Contests (30th August 2018)

Robotor B - Second Day Contests

Third Day Contests (31st August 2018)

Robotor B - Third Day Contests

Awarding Ceremony (31st August 2018)

Robotor B - Awarding Ceremony

Feedback 2018

“We are very happy for your invitation to participate at Robotor 2018. It was a great honor for us to be able to showcase our knowledge and learn new things from your students and colleagues. We have created many contacts and discussed the participation in new projects. We are very grateful to the organizers and sponsors for the good organization and payment of the cost of our stay in Brashov. We will be looking forward to future meetings and opportunities for cooperation.”

(Tsetsa Hristova, profesor coordonator – NPG po KTS, Bulgaria)

“We are very honored that we were invited to Robotor 2018 competition and being part of this wonderful synergy of enthusiasm, education and technology. The organization was perfect, our hosts are very kind and we are really impressed by everything we’ve seen. Thank you very much Mihai and all the congratulations to the organizers!”

(Dalibor Todorović, profesor coordonator – Osnovna škola “Vuk Karadzić” GO Crveni Krst, Grad Nis, Srbija, Serbia)

“Activitățile din cadrul concursului au fost bine organizate…Locația unde s-a desfășurat primirea invitațiilor și festivitatea de premiere a fost deosebită. Concursul s-a desfășurat în condiții optime. Masa, chiar dacă a fost catering a fost bine pregatită și condițiile în care s-a servit au fost foarte bune. Am apreciat ospitalitatea tuturor celor implicați în această compețiție. Școala ”St.O.Iosif” a fost o gazdă perfectă, și apreciez faptul că a încercat să fie totul bine pus la punct. Dacă aveam o întrebare, doamnele din cadrul școlii încercau să ne dea raspuns și să ne facă să ne simțim deosebit. Mulțumesc încă odată, pe această cale, gazdelor și sponsorilor.
Roboții prezentați la acest concurs au fost bine realizați și concursul s-a desfășurat în condiții optime. Ni s-a oferit oportunitatea de a cunoaște şi a interacţiona cu cei mai bine pregătiţi elevi din domeniul tehnic prin intermediul acestui concurs. Elevii cu care am participat au fost încântați și au plecat cu multe amintiri frumoase.”

(Moisescu Maria Cristina, profesor coordonator – Liceul Tehnologic Dacia Pitești, România)

“It was very interesting. People was friendly and helpful. Accommodation was very good. Everything was awesome.”

(Radoslav Totev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Amazing city, people, organization, environment, competition.Robotor is not just a competition – Robotor is an experience that stays in your mind forever.”

(Ivelin Stoyanov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“The organization was great. I am happy to meet so many new people interested in the same sphere as myself. The town was very beautiful and I had great time in the Robotor competition.”

(Ivan Spasov, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“In my opinion, the best part was that all of the participants were together to compete and learn from each other under a big dome, or – the place where the competition was held. I was in awe because of the architecture of this enormous city where you can lost yourself in streets of wonders and new adventures But I think the most memorable for me, will be the nature, its calmness and peacefulness and the qay it adorned the city .”

(Maria Ivanova, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Going to the Robotor competition I did not know what to expect but there I met amazing people and faced the great beauty of Romia and especially the town of Brasov.In Romania I had the chance to represent my school in my ever robotic competition and I am glad I had the opportunity to participate and show my skills in robotics.”

(Svetoslav Tsonev, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“I liked it a lot,…. the atmosphere, the experience, the Brashov city. It was awesome.”

(Deyan Mohamed, elev – NPG po KTS, Bulgaria)

“Feedback (+++)
In primul rand vreau sa felicit echipa de organizare a evenimentului Trofeul Robotor 2018 Brasov.
LOCATIE
Locatiile pentru concurs au fost excelente.
Conditiile oferite la Hotel Kronwell pentru seara de deschidere si cea de premiere au fost deosebite.
Spatiul de concurs la Sc 11 este accesibil, generos, spatios, racoros, potrivit pentru asemenea eveniment in miezul verii.
Gazdele au fost primitoare, amabile.
Prezenta organizatorilor in mijlocul participantilor, binevenita.
Mesele de voluntari pentru inscriere suficiente si bine organizate
MASA
Mancare buna, suficienta, la timp; bine gandita aducerea acesteia la locatia concursului.
Idee stralucita cu toneta-vitrina de inghetata
Breakurile cu cafea, prajituri, sucuri, apa- excelent
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
Suprafetele de concurs excelente
Instalatie de amplificare, mese dotate cu prelungitoare.
PREMII
Festivitate de premiere excelenta, premii suficiente, onorarea tuturor participantilor, sponsorilor, voluntarilor, organizatorilor
Tricouri pentru toti, cu care sa venim imbracati la festivitatea finala -o idee minunata
Feedback (- – -)
As vrea sa fac in continuare cateva observatii, nu in scopul de a critica, a reclama sau a revendica ceva ci in acela de a da organizatorilor posibilitatea de a oferi o editie 2019 imbunatatita, ducând calitatea la un alt nivel.
Felicitari sponsorilor care au fost deosebit de generosi, si care merita sa fie onorati printr-o organizare exemplara a acestui eveniement deosebit.
ORGANIZARE
1. E necesara o mai buna comunicare intre partile implicate organizatoric. Ar fi poate util un formular de inscriere online conceput impreuna de toate partile implicate, care sa contina toate datele necesare tuturor celor implicati in organizare (inclusiv cnp-uri, masura tricoului, acordul de foto si gdpr, alaturi de numele echipei, profesorului, elevilor, institutie etc) care odata completat sa poata fi accesat de diferitele parti implicate astfel incat toti sa aiba aceeasi baza de date. Aceasta baza de date trebuie sa se poata updata ori de cate ori cineva autorizat face o modificare astfel incat toti cei implicati sa aiba acces la ultima versiune.
2. Ar fi fost nevoie de mai multe mese. Mesele au fost insuficiente, deoarece echipele trebuie sa aiba loc sa-si intinda masinile, piesele aparatul de masura, letconul, laptopul… etc.
3. E de dorit un videoproiector pentru spectatori, care sa proiecteze pe perete o imagine cu o diagonala mai mare
4. Am observat ca este dificil de observat pe ecusoane numele,calitate si institutia de la o distanta rezonabila de 0.8-1m. Problema ar fi rezolvabila cu un background mai pastel si niste litere mai mari. E important ecusonul pentru stabilirea de noi contacte la o astfel de competitie.
5. E regretabil ca echipele nu au mai participat la seminarul organizat de Universitatea Brasov. A fost o prezentare buna, am fost doar 6 participanti din care 4 din Brasov. Dl. Profesor Ursutiu s-a pregatit, a asteptat….a fost putin neplacut.
MASA
Modul de organizare al bufetului suedez din seara de deschidere nu mi s-a parut o idee buna: elevii se imbulzeau, ospatarii nu aveau loc de trecere sa schimbe tavile goale….cei ce veneau la rand nu aveau ce pune in farfurie…nu era clar unde era inceputul si unde sfarsitul liniei de servire…etc
O solutie pe care am vazut-o la alte evenimente e aceea in care mesele nu sunt lipite de perete si intre mese si perete, deci pe cealalta parte a meselor fata de randul de oaspeti exista cativa ospatari care ajuta la servire, vad ce tavi trebuie schimbate, dau informatii ( ce produse sunt, ce contin,…..unde sunt servetelele, tacâmurile etc), si pe acolo e si locul prin care se schimba tavile goale cu cele pline etc.
CONCURSUL PROPRIU-ZIS
1. Partea cea mai trista este faptul ca participantii nu sunt jurizati si dupa cunostintele de programare si constructive a robotului.
• Aceasta creeaza situatia ca unii elevi vin cu masinute facute si programate de profesori, despre care ei nu stiu nimic, dar castiga locuri pe podium.
• Pentru un concurs onest este absolut obligatoriu ca cel putin cei clasati pe primele 3 locuri sa sustina un interviu tehnic in fata unei comisii de jurati. La alte concursuri la care participam toate echipele sustin acest interviu (inainte sau dupa proba practica) in fata unei comisii, alta decat cea de la proba practică. Interviurile se desfasoara in paralel cu concursul, dupa o programare orara, intr-o sala alaturata, fara spectatori; antrenorul nu e prezent in acea sala sau se afla la o distanta de la care nu poate interactiona cu elevii.
• Partea de omologare a robotilor/masinutelor participantilor a fost, in acelasi context, un punct slab al competitiei
2. E nevoie de un ecran sau videoproiector cu scorurile si clasamentele. Nici atunci, nici ulterior nu s-a afisat scorul si clasamentele pe categorii. Nici pana azi nu stim ce rezultate am avut, cine pe ce loc s-a clasat. A fost si o situatie in care dupa 2 incercari regulamentare esuate ale unor echipe (la ”line follower” gimnaziu) comisia a zis ”hai sa le mai dam o sansa” si echipele au facut un scor care a rasturnat clasamentul (care trebuia sa fie final). Ni s-a spus ca nu a afectat primele 3 locuri, dar nu avem de unde sa stim atata timp cat nu ne-a fost accesibil clasamentul.
3. Pentru Free stile e nevoie de o amplasare distincta cu mese separate de mesele de concurs, amenajate gen standuri ( nu neaparat cu pereti separatori), unde publicul sa poata merge pe tot parcursul concursului sa vada proiectele si sa poata pune intrebari
Sala de sport nu este potrivita pentru sustinerea prezentarilor de la categoria Free stile datorita rezonantei acustice.
Aceste proiecte ar trebuie prezentate intr-o sala corespunzatoare, insotite eventual de o sustinere cu slide-uri si exemplificari practice, ceva asemanator simpozionului profesorilor
Personal as acorda mai multa valoare acestei categorii care are un potential extraordinar de a merge spre inovatie tehnica. La unele concursuri se obisnuieste sa se dea anual o tema de cercetare-inovare fie la lansarea anuala a concursului, fie la inceputul anului calendaristic. In absenta unei teme este dificil de realizat jurizarea si …premierea.
4. Simpozionul profesorilor a fost cam…subțire.
Poate ca ideea de ”simpozion” in sine nu este destul de clar inteleasa in termeni de scopuri, finalitate si conditii; lucrarea prezentata ar trebui sa fie rezultatul unor cercetari / experimentari personale ale profesorilor.
As renunta la prezentarile online deoarece, datorita lantului audio cu multe verigi slabe: microfon slab – conexiune internet emitator-transmisie internet global-internet receptor-laptop receptor-sistem amplificare audio mesajul final este distorsionat si neinteligibil.
PREMII
Consider ca piesele oferite ca premii nu au fost cea mai buna alegere. Componentele sunt atat de minuscule incat e nevoie de instrumente speciale ca sa fie lipite. Ele se adreseaza celor de la clasa hard, care au fost, de altfel, foarte putini.
Cred ca oferirea ca premii a unor motoare si drivere de motoare, baterii , incarcatoare de baterii, bare de senzori sau… alte module din familia arduino …. ar fi fost o alegere mai buna.
Sau vouchere la OptimusDigital sau Robofun (daca exista asa ceva)….sau… emag in ultima instanta.
In speranta ca acest feedback nu a ofensat pe nimeni si este de ajutor pentru imbunatatirea calitatii evenimentului la editia 2019″

(Razvan Ardelean, presedinte – Academia de Informatica Brasov, România)

Ranking 2018

The winners of the contests organized during International Robotics Trophy Robotor 2018 are:

NoContestClassCategoryTeamOrganizationPrize
1DragstersOpenFireflyAlphaTeam 3P. C. TargovisteI
2DragstersOpenFireflyRobuzPalatul Copiilor BuzăuII
3DragstersOpenJuniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaI
4DragstersOpenJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
5DragstersOpenJuniorRobuzPalatul Copiilor BuzăuIII
6FreestyleOpenFireflyRobofreeClubul Copiilor Gura HumoruluiI
7FreestyleOpenFireflyBRANCUSI 1Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjII
8FreestyleOpenFireflyYO2KQKClubul Copiilor PetroșaniIII
9FreestyleOpenJuniorBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjI
10FreestyleOpenJuniorRoboPITPalatul Copiilor PitestiII
11FreestyleOpenSeniorCNU1Colegiul National “Unirea” FocsaniI
12FreestyleOpenSeniorUKTCVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsII
13FreestyleOpenSeniorNoNameColegiul “Mihai Viteazul” IneuIII
14Line FollowerHard & KitFireflyAlpaTeam 3P. C. TargovisteI
15Line FollowerHard & KitFireflyRobodeerLiceul Tehnologic „Vasile Cocea” MoldovițaII
16Line FollowerHard & KitFireflySpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosIII
17Line FollowerHardJuniorPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniI
18Line FollowerHardJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
19Line FollowerHardJuniorSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosIII
20Line FollowerHardSeniorPACO 2Palatul Copiilor BotoșaniI
21Line FollowerHardSeniorSpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosII
22Line FollowerHardSeniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
23Line FollowerKitJuniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
24Line FollowerKitJuniorRo.Bot.ULJColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
25Line FollowerKitJuniorAutobobColegiul Naţional “Elena Cuza” CraiovaIII
26Line FollowerKitSeniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
27Line FollowerKitSeniorRo.Bot.ULSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
28Line FollowerKitSeniorCNU3Colegiul National “Unirea” FocsaniIII
29Line MazeOpenFireflySpikePalatul Copiilor Iași – Structura Târgu FrumosI
30Line MazeOpenFireflyConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaII
31Line MazeOpenJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
32Line MazeOpenJuniorAXIS41Academia de Informatică BrasovII
33Line MazeOpenJuniorR.A.M.G.IPLT Mihai Eminescu (Balti, Republica Moldova)III
34Line MazeOpenSeniorMaze RunnersColegiul Național “Gheorghe Lazăr” SibiuI
35Line MazeOpenSeniorUKTCVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsII
36Line MazeOpenSeniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
37Micro SumoOpenJuniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaI
38Micro SumoOpenJuniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiII
39Micro SumoOpenJuniorPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniIII
40Micro SumoOpenSeniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
41Micro SumoOpenSeniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaII
42Micro SumoOpenSeniorRo.Bot.MicroSSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniIII
43Mini SumoHard & KitFireflyRobodeerLiceul Tehnologic „Vasile Cocea” MoldovițaI
44Mini SumoHard & KitFireflyAlpaTeam 3P. C. TargovisteII
45Mini SumoHard & KitFireflyRoboGHClubul Copiilor Gura HumoruluiIII
46Mini SumoHardJunior & SeniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
47Mini SumoHardJunior & SeniorPACO 1Palatul Copiilor BotoșaniII
48Mini SumoHardJunior & SeniorYlectroshobyPalatul Copiilor SuceavaIII
49Mini SumoKitJuniorCIRA ROBOTICSLiceul Teoretic Internațional de Informatica BucureștiI
50Mini SumoKitJuniorRo.Bot.MSJColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniII
51Mini SumoKitJuniorBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjIII
52Mini SumoKitSeniorRo.Bot.MSSColegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” BotoșaniI
53Mini SumoKitSeniorOPTIMUSClubul Copiilor CaracalII
54Mini SumoKitSeniorBRANCUSI 3Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjIII
55PentabotOpenFireflyConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
56PentabotOpenJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
57Solar RobotsOpenFireflyBRANCUSI 1Palatul Copiilor Târgu JiuI
58Solar RobotsOpenFireflyNeroClubul Copiilor NehoiuII
59Solar RobotsOpenFireflyConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaIII
60Solar RobotsOpenJuniorYO2KQKClubul Copiilor PetroşaniI
61Solar RobotsOpenJuniorBRANCUSI 2Palatul Copiilor Targu Jiu, GorjII
62Solar RobotsOpenJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaIII
63Solar RobotsOpenSeniorConexiuni IIIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
64Wall MazeHardFireflyConexiuni IPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
65Wall MazeHardJuniorConexiuni IIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
66Wall MazeHardSeniorConexiuni IIIPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaI
67Wall MazeHardSeniorNoNameColegiul “Mihai Viteazul” IneuII
68Wall MazeHardSeniorOPTIMUSClubul Copiilor CaracalIII

Symposium 2018

The papers participated / presentations delivered in Robotor 2018 Symposium are available at http://nonformal.ro/Zor.

Nr. crt.NameOrganisation NameSymposium Paper NameCountry
1Aurelia FLOREAMieleStrategic Partnership for EducationRomania
2Ariana-Oana BUCURInspectoratul Școlar Județean BrașovToward Education of FutureRomania
3Andreea HERȚANUFundația Comunitară BrașovCommunity Foundation Brașov and Științescu FundRomania
4Elena POPAInspectoratul Școlar Județean BrașovModernity and SpiritualityRomania
5Eugen SANSEBEȘInspectoratul Școlar Județean BrașovRobotics and Physics ClassesRomania
6Eugeniu CABACUniversitatea Alecu Russo din BălțiWarning System for CyclistsRepublic of Moldova
7Ioana DOBRESCUKronwell Brașov HotelAlways with pleasure!Romania
8Jose SOARESAgrupamento de Escolas de Vieira de Leiria, Marinha Grande, PortugalRobots in Primary SchoolsPortugal
9Laura POPEEAFundația Comunitară BrașovCommunity Foundation Brașov and Științescu FundRomania
10Mihaela Carmen NICODINȘcoala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” BrașovSTEM Education in RomaniaRomania
11Mihai AGAPEPalatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala OrșovaRobotor BRomania
12Mihai PLUMBContinental Powertrain Romania4.0 Industry. Cobots in Continental WorldRomania
13Mirela IACOBInspectoratul Școlar Județean BrașovArts and ScienceRomania
14Nikola DELEVSKISOU “Nikola Karev”, StrumicaIncorporating robotics into the physics classroomFYR Macedonia
15Ramona PORCAContinental Powertrain Romania4.0 Industry. Cobots in Continental WorldRomania
16Tsetsa  HRISTOVAVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsSTEM in Real LifeBulgaria
17Tullia URSCHITZIstituto Comprensivo Bartolomeo Lorenzi – Fumane Verona – ItalyTinkering and robotics to move from STEM to STEAMItaly
18Ventsislav NACHEVVocational Secondary School of Computer Technologies and Systems, PravetsSTEM in Real LifeBulgaria
19Daniel BALACIColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotics support children with autismRomania
20Genovica VULPOIUColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotics support children with autismRomania
21Imre  KOVACSClubul Copiilor PetroșaniWeb SDR… An AlternativeRomania
22Liliana NEȘUColegiul Național „Unirea” FocșaniRobotics support children with autismRomania
23Luisian GRIGOREPalatul Copiilor BotoșaniSoftware for Teaching and Classroom ManagementRomania
24Maria MACAROVClubul Copiilor Gura HumoruluiArduino for EveryoneRomania
25Marius-Florin CRAINICLiceul „Mihai Viteazul” IneuVirtual Lab for the Study of a Remote Controlled Robotic ArmRomania
26Pavel ȘEREDANClubul Copiilor IneuVirtual Lab for the Study of a Remote Controlled Robotic ArmRomania

The participants from other countries than Romania can register for Robotor 2018 Symposium until August 15, 2018, at robotor@rocketmail.com.

Agenda 2018

The final phase of Robotor Robotics Trophy 2018 will be held in Brașov during August 29 – September 01, 2018.

Wednesday, 29th August 2018

10:00 – 16:00Arrival of participantsLiceul „Andrei Mureșanu” 
CNE „Andrei Bârseanu”
16:30 – 17:00Technical SessionKronwell hotel
17:00 – 17:30Participants Registration for SymposiumKronwell hotel
17:30 – 20:00Robotics Symposium ROBOTOR 2018Kronwell hotel
20:00 – 21:00DinnerKronwell hotel

Thursday, 30th August 2018

08:00 – 09:00BreakfastȘcoala Gimnazială nr. 11
09:30 – 09:40Official OpeningȘcoala Gimnazială nr. 11
10:00 – 11:00Wall Maze ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
11:00 – 12:00Micro Sumo ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
12:00 – 12:30Dragsters ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
12:30 – 13:00Solar Robots ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
13:00 – 14:00LunchȘcoala Gimnazială nr. 11
14:30 – 16:30Pentabot ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
16:30 – 19:00Mini Sumo Contest (Hard & Kit)Școala Gimnazială nr. 11
19:00 – 20:00DinnerȘcoala Gimnazială nr. 11

Friday, 31st August 2018

08:00 – 09:00BreakfastȘcoala Gimnazială nr. 11
09:30 – 11:30Line Follower Contest (Hard & Kit)Școala Gimnazială nr. 11
11:30 – 13:00Line Maze ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
13:00 – 14:00LunchȘcoala Gimnazială nr. 11
14:30 – 16:30Freestyle ContestȘcoala Gimnazială nr. 11
16:30 – 18:30Brasov sightseeing 
19:00 – 20:00Awarding CeremonyKronwell hotel
20:00 – 21:00DinnerKronwell hotel

Saturday, 1st September 2018

09:00 – 10:00BreakfastȘcoala Gimnazială nr. 11
10:00 – 11:00Round table with theme “Robotic Projects Funding”Școala Gimnazială nr. 11
11:30 – 12:30Visit to the “Centrul de Valorificare și Transfer de Competențe”Universitatea Transilvania din Brașov
13:00 – 18:00Departure of participants 

Rules 2018

The robotics contests are organized for at least one of the three categories (Kit, Hard, and Open) and for at least one of three age groups (Firefly, Junior, and Senior), according to the next table:

ContestCategory*Age Group
  Firefly
(9 – 12 y/o)
Junior
(13 – 16y/o)
Senior
(17 – 19 y/o)
DragstersOpenX
FreestyleOpen
Line FollowerHard
Line FollowerKit
Line MazeOpen
Micro SumoOpenX
Mini SumoHard
Mini SumoKit
PentabotOpen
SolarOpen
Wall MazeHard
Football**OpenXXX

* If a contest is organized for both Hard and Kit classes, the teams from one institution can participate just in one of these two categories.

** Due to the small number of football entries this contest will not be held at this year’s edition. We hope we will organize it in the next edition.

If you need some supplementary information, please do not hesitate to contact me: Mihai Agape, robotor@rocketmail.com.

Organization Team

As part of the “Strategic Partnership for Education” Project, integrated in the „România Educată” National Project initiated by the Romanian Presidency, and at the invitation of Mrs. Aurelia Florea—Director of Human Resources and Procurement at Miele—the Robotor 2018 is organized in Brasov, being both an opportunity to promote robotic activities in the community and a chance for the participants to visit one of the most beautiful cities in Romania.

Robotor Trophy 2018 is co-organized by two institutions: Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, and Școala Gimnazială nr. 11 “St. O. Iosif” Brasov. The project has been included in the National School Contest Calendar for the year 2018 (item 205) of the Romanian Ministry of Education.

The organization of the Robotor 2018 is supported by a group of local companies and institutions involved in the development of the skills and competences of the following generations: Miele, Siemens, Benchmark, Continental, Kronwell, Fundația Comunitară Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, and Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov.

The organizing and partner institutions are represented in the Robotor 2019 organization team by:

 • Mihaela Nicodin (Headmistress – Şcoala Gimnazială nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov)
 • Aurelia Florea (Director HR & Procurement – Miele)
 • Camelia Kulcsar (Head of Human Resources – Miele)
 • Daniela Caluian (Training Specialist – Miele)
 • Monica Petrescu (Human Resources Generalist – Miele)
 • Ariana-Oana Bucur (General School Inspector – Inspectoratul Școlar Județean Brașov)
 • Andreea Herțanu (Project Manger – Fundația Comunitară Brașov)
 • Laura Popeea (Executive Director – Fundația Comunitară Brașov)
 • Cristi Irimia (General Director – Siemens)
 • Doru Ursuțiu (Manager Centrul de valorificare si transfer de competente – Universitatea Transilvania din Brașov)
 • Milena Popa (Director – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
 • Raluca Porca (Human Resources Manager – Continental)
 • Lucia Molniceanu (Human Resources Manager – Benchmark)
 • Cristina Oancea (Human Resources Manager – Kronwell)
 • Alexandru Pușcașu (Student – Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov)
 • Maria-Genoveva Agape (Teacher – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin)
 • Mihai Agape (Teacher – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, Orșova Subsidiary)