Feedback

Symposium

“It was a pleasure to be present and to be able to talk about my project in Portugal. In my opinion, for teachers from various countries, it was a very important moment. Each of the teachers shared their experiences and projects for the future. For a few hours we were in the presence of a small learning community that is expected to grow. A great learning moment for everyone. Now I’m waiting for the next year Robotor Conference. Thank you for the invitation!”

(Paulo Jorge Nogueira Torcato, teacher – Agrupamento de Escolas de Portela e Moscavide)

“For the first time, I attend an online symposium, and additionally, for the first time, I participate as a parent, sharing my parenting experience related to early programming. I hope that my presentation will help one of the educators to work with the youngest children, children who have not yet mastered programming. I hope to participate in the next issues of the symposium. All praise organizers for the enthusiasm and well-organized event.”

(Bosiljko Đerek, teacher – Osnovna škola Zapruđe, Zagreb, Croatia)

“It was a great honour and a privilege to attend the Robotor Symposium organised by Mihai. The organisation and its support, both before and during the symposium, were at a high level. While listening to the other presenters I felt like a little kid trying to get going. And all this because all the presenters have been implementing robotics in the teaching process for a long time, and I’ve been trying to break the ice for only two years. Thank you, Mihai for believing in what I do.”

(Nikola Delevski, teacher – SOU “Nikola Karev” Strumica)

General Organization

Criteria Score
(1-5)
Invitation 4.8
Volunteers support 4.7
Accommodation 4.5
Meals 4.4
Local transport 4.7
Agenda 4.1
Medals, trophies, participation diplomas 4.1
Partners & sponsors 4.8
Free time activities 3.7
Opening ceremony 4.6
Awarding ceremony 4.7

Contests

Criteria Score
(1-5)
No of contests 4.9
Rules 4.8
Contests surface quality 4.5
Contest surface illumination 4.2
Contest schedule 3.8
Contests progress 4.2
Projection of the contests progress 4.5
The fairness of the jury 4.6

LavVIEW Workshop

Criteria Score
(1-5)
The value of the theme for participant 4.2
Clarity of objectives 4.3
Quality of presentation 4.4
Use of practical examples 4.3
Participants involvement 4.
Hands-on activities 3.8
Workshop duration 4.

Cypress Workshop

Criteria Score
(1-5)
The value of the theme for participant 4.1
Clarity of objectives 4.2
Quality of presentation 4.2
Use of practical examples 4.1
Participants involvement 3.9
Hands-on activities 3.7
Workshop duration 3.9

Prizes

Criteria Score
(1-5)
Awards diplomas 4.1
Usefulness of LabVIEW licenses awarded 4.1
Usefulness of Cypress kit received 3.9

Impressions

“Concursul contribuie la dezvoltarea abilităților de programare și comunicare, precum si abilitățile practice de utilizare a roboticii.”

(Gică Ungureanu, profesor – Palatul Copiilor Alexandria – Structura Clubul Copiilor Roșiorii de Vede)

“Pentru mine, participarea la acest concurs a fost excelentă, datorită oamenilor deosebiți pe care i-am cunoscut și a lucrurilor noi pe care le-am învățat.”

(Dobre Valentina, profesor – Palatul Copiilor Alexandria – Structura Clubul Copiilor Roșiorii de Vede)

“Program foarte incarcat. Despre vizitarea orasului, doar o promisiune neonorata. Prea multe probe intr-un timp scurtat cu o zi…”

(Imre Kovacs, profesor – Clubul Copiilor Petrila – filiala Petroşani)

“Timpul a fost foarte scurt, probele foarte condensate, elevii au fost foarte obosiți mai ales că au fost mulți participanți cu vârste fragede, probe multe și multe activități în același timp… condițiile în care s-a servit masa au fost improprii, dar au fost și aspecte pozitive: apa, înghețată și alte delicatese. ”

(Moisescu Maria Cristina, profesor – Liceul Tehnologic „Dacia” Pitești)

“Desi am participat la mai multe competitii de robotica, am chiar o experienta internationala acumulata la aceste competitii, uneori concurând direct cu echipele Rusiei si Japoniei, afirm cu tarie ca Robotor m-a impresionat prin faptul ca este genul de competitie de care te indragostesti imediat! Modul inedit de prezentare pe portativ a competitiei de catre domnul Mihai Agape, în cadrul festivității de deschidere, m-a cucerit neconditionat, iar trofeul ”Robotor” obținut de echipa mea la categoria Freestyle, seniori, de pe locul III ma onorează. Mai mult, am cunoscut oameni si am mai facut un pas spre cunoasterea de sine prin interactiunea cu ceilalti. Stim ca putem recupera totul cu exceptia timpului si la Robotor ”timpul meu ca profesor” nu s-a juxtapus unei simple activitati ci s-a integrat unui curent autentic romanesc de robotica educationala. Bine, mai sunt unele lucruri de rezolvat, de exemplu, este cel putin nedidactic ca aceeasi echipa sa participe la probe diferite in mod simultan, dar in rest ar trebui doar SA NE ASIGURAM DE FAPTUL CA TREBUIE SA IDENTIFICAM PROBLEMA INAINTE DE A FACE EFORTURI URIASE DE REZOLVARE! Adica să nu inventam probleme! Am ramas surprins de faptul ca doi profesori invitati din Bulgaria, cunosteau unele din proiectele mele de robotica educationala prezentate de-a lungul anilor la World Robot Olympiad. Felicitari domnule Mihai Agape! Felicitari voluntarilor! Felicitari echipei Universitatii ”Transilvania” Brasov, tuturor profesorilor universitari, mai putin domnului prof. univ. Ursutiu care a umilit profesorii participanti la WorkShop-ul Cypress, distribuind kit-urile Cypress numai elevilor, inclusiv tuturor elevilor care nu au participat la Workshop. Un mesaj pentru domnia sa: Domnule profesor, sa stiti ca elevii sunt invatati sa prototipeze hardware si software de catre PROFESOR!”

(Sandel Agache, profesor – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani-Centrul de Robotică)

“A fost o experiență foarte frumoasă chiar dacă sunt din Brașov, iar comunitatea (alți participanți si voluntari) este una prietenoasă și primitoare.”

(Vlad Ionescu, elev – Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov)

“Un concurs foarte interesant, excelent pentru dezvoltarea intelectuala a copiilor.”

(Dorin Margarit, elev – Palatul Copiilor Alexandria – Structura Clubul Copiilor Roșiorii de Vede)

“Experiență plăcută, acumulare de informații noi, spirit de echipă , într-un cuvânt: extraordinar! Abia aștept următoarele concursuri.”

(Preda Stefan, elev – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova)

” I liked the organization of the contest. Congratulations to the organizers on their successful work. I hope we can hang out next year. Robotor 2020. 😊”

(Veronika Stefanović, elev – Osnovna škola “Vuk Karadzić” GO Crveni Krst, Grad Niš, Srbija)

“Per total a fost ok, dar probele puteau sa se desfasoare pe mai multe zile si sa fie organizate si excursii sau daca avem mult mai mult timp liber vizitam si singuri orasul. Pacat ca Brasovul este un oras foarte frumos si elevii aveau ce vizita. ”

(Marius Crainic, profesor – Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu)

“Concursul sa se desfasoare cu o zi in plus.”

(Serban Firmilian, profesor – Clubul Copiilor „Marius Bunescu” Caracal)

“A fost o experiență minunată! ”

(Rogobete Cristian-Valentin, elev – Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin – Filiala Orșova)

“Va multumim si va felicitam pentru intitiativa si efortul depus. ”

(Levente Kelemen, profesor – Palatul Copiilor Miercurea Ciuc)

“An extremely nice experience.I learned a lot about news in this area. We made a lot of friends .”

(Kostic Vera, elev – Osnovna škola “1. maj” Trupale, GO Crveni Krst, Grad Niš, Srbija)

“Organizarea concursului a fost ok, locația de desfășurare a probelor de concurs foarte potrivită scopului, jurizarea corectă. Apreciem de asemenea amabilitatea și ospitalitatea echipei de organizare. Felicitări tuturor organizatorilor!”

(Cucu Amalia-Mihaela, profesor – Palatul Copiilor Deva)

“Foarte obositor intrucat a fost totul intr-o zi.”

(Razvan Radulescu, elev – Colegiul Naţional de Informatică “Gr. Moisil” Brașov)

“A fost super interesant, desfasurarea per total a fost relativ okay, tot ce era nevoie era de o zi sa ne plimbam si noi prin Brasov, as fi vrut sa vad orasul. Pe langa asta inghetata a fost geniala.”

(Casapu Denis Cristian, elev – Colegiul Naţional „Elena Cuza” Craiova)

“Mi-a placut locatia unde s-a tinut concursul, mancarea oferita si ca mi-am facut prieteni din alte judete.”

(Trufas Robert, elev – Palatul Copiilor Deva)

“Obositor și stresant pentru elevi, datorită timpului foarte scurt alocat probelor de concurs. Organizarea a fost bună.”

(Danut Haila, profesor – Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”Botoșani)

“Brasovul, oras frumos. Trebuie mai mult timp si pentru activitati conexe: vizitatre muzee, parcuri biserici, imprejurimi, eventual si un traseu montan.”

(Bostan Gheorghe, profesor – Palatul Copiilor Buzău)

“Concursul a fost foarte interesant și bine organizat. A fost primul meu concurs de robotică, am schimbat impresii cu ceilalți concurenți, am învățat multe lucruri noi. Mie mi-a plăcut la Concursul „Robotor 2019” de la Brașov!”

(Sturek Mihai, elev – Palatul Copiilor Deva)